Marian Nillesen – De Huisdokter – Wijchen
Header afbeelding
De Huisdokter
Buizerdstraat 101 6601 AT
Wijchen

Marian Nillesen

POH Somatiek

Sinds 2003 werk ik als praktijkondersteuner in voorheen het Doktershuis en nu dus in praktijk “De Huisdokter”.

Mijn taken zijn oa het begeleiden van mensen met diabetes (incl insuline therapie), astma, copd, hart-en vaatziekten en ook mensen die willen stoppen met roken en de ouderenzorg.

Mijn uitdaging in mijn werk is om…

mensen bewust te laten worden van hun leefstijl en de invloed daarvan op eigen gezondheid en ziekte. Door bewust te zijn kan verandering plaats vinden.

Dit proces op gang te zetten, mogelijkheden creëren en handvaten bieden, passend bij de individuele mens in zijn unieke situatie waarin eigen verantwoordelijkheid een belangrijke plaats in neemt, vind ik erg boeiend.

Concreet betekent dit dat ik mij richt op oa voeding, beweging, rookgedrag, hanteren van stress en het omgaan met de chronische ziekte of beperking.

Naast individuele contacten is mijn ambitie om in de “Huisdokter” met kleine groepen te gaan werken omdat ik er van overtuigd ben dat mensen die in hetzelfde proces zitten of met dezelfde ziekte kampen, veel van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen stimuleren naar gezonder gedrag.

Een speciale plaats in mijn werk neemt “de ouder wordende mens” in.

Het is mijn passie om voor deze mensen, en mn de kwetsbare oudere, te kijken wat er speelt, wat er nodig is om te bereiken zodat de oudere zo lang mogelijk zelfstandig thuis kan blijven wonen. Kwaliteit van leven en de regie zoveel mogelijk in eigen hand houden is dan erg belangrijk. Vooral ook bij de ouderenzorg is maatwerk nog meer van toepassing. Een goede samenwerking met andere organisaties zoals bv Vraagwijzer, Thuiszorg, SWOW etc vind ik erg belangrijk.

Mijn ruime ervaring als verpleegkundige in de revalidatie, thuiszorg en WMO komen hierbij goed van pas.

In mijn dagelijks leven…

heb ik naast mijn baan, een levendig gezin met man en 3 pubers. In mijn vrije tijd geniet ik van de Groesbeekse bossen met onze hond, sport ik regelmatig en de laatste jaren ben ik bezig met bewustzijnsontwikkeling en merk dat meditatie een steeds belangrijke rol in mijn leven krijgt.

Ik heb er veel zin in om samen met mijn collega’s deel uit te maken van een mooie, inspirerende praktijk waarin ieder tot zijn of haar recht kan komen en waar het voor de patiënten prettig is om aan gezondheid te werken.

Terug naar overzicht