Griep- en pneumokokkenvaccinaties – De Huisdokter – Wijchen
Header afbeelding
De Huisdokter
Buizerdstraat 101 6601 AT
Wijchen

Terug naar overzicht

Griep- en pneumokokkenvaccinaties

Dit jaar worden de griep- en pneumokokken vaccinaties gegeven op zaterdag 28 oktober van 10:00-15:00 uur.

Mocht u een indicatie hebben, dan ontvangt u 2 weken voorafgaand een uitnodigingsbrief. De griepprik is gratis voor kinderen en volwassenen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden. Bijvoorbeeld mensen van 60 jaar en ouder en mensen met long- of hartaandoeningen.
Ook dit jaar krijgen een aantal nieuwe groepen weer een uitnodiging voor een gratis griepprik zoals;

  • zwangere vrouwen vanaf 22 weken zwangerschap
  • mensen met morbide obesitas (>40)

De mensen die zijn geboren vanaf 1-1-1957 t/m 31-12-1960 komen dit jaar in aanmerking voor de pneumokkenvaccinatie. U krijgt deze op hetzelfde tijdstip als u ook ingepland staat voor uw griepvaccinatie.


Coronavaccinaties (alleen via het GGD!)

Mensen van 60 jaar en ouder ontvangen vanaf 19 september a.s. een uitnodigingsbrief voor de coronaprik van het RIVM.

Mensen van 18 jaar tot en met 59 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik, zorgmedewerkers en zwangeren krijgen geen uitnodigingsbrief. Zij kunnen vanaf half oktober zelf een afspraak maken bij de GGD via planjeprik.nl of 0800 7070.

Dat geldt ook voor mensen buiten deze groepen die toch gevaccineerd willen worden, vanwege bijvoorbeeld een kwetsbaar gezinslid of op advies van een behandelend arts.
Het is tot eind december 2023 mogelijk om de coronaprik te halen. Voor zwangeren en mensen met een hoog medisch risico die door een arts worden doorverwezen blijft de coronaprik ook daarna beschikbaar.

Publicatiedatum: 03-10-2023